Klaar voor ouders van peuters & kleuters

Peuters en kleuters ontdekken de wereld. Ze voelen, proeven en speuren en zoeken daarbij grenzen op. Als ouder bied je zowel nabijheid als structuur zodat al dat ontdekken veilig en gezond kan verlopen.

Klaar Hammenecker - Kleuters & Peuters

Typisch peuters & kleuters

Peuters zijn dol op het woord ‘nee’. Het is een soort verslavende toverspreuk waarmee ze duidelijk maken dat ze niet meer volledig afhankelijk zijn van jou. Er gaat in deze fase een gigantische wereld voor hen open. Peuters merken dat ze zelf dingen kunnen beslissen en leren steeds meer vaardigheden.

Omdat een peuter nog niet in staat is om zichzelf grenzen op te leggen, is dat een belangrijke opdracht voor de ouders. Het zijn zij die scherpe voorwerpen buiten handbereik leggen, die ervoor zorgen dat een kind op het voetpad blijft en die bepalen dat twee liter Fristi geen geschikte lunch is.

Kleuters gaan -letterlijk!- nog een stapje verder. Kleuters leren hoe de grotemensenwereld in elkaar zit en nemen initiatief om de wereld om zich heen te verkennen. Dat initiatief gaat nog alle kanten uit, letterlijk en figuurlijk. Ze willen helpen en overal aan meedoen, maar botsen op hun eigen grenzen. Wanneer hun iets niet lukt, worden ze overspoeld door emoties en krijgen ze vaak te kampen met schuldgevoelens.

In mijn online cursussen, boeken, blogartikelen en podcast ontdek en leer je hoe jij jouw peuter en kleuter kan helpen om in zijn kracht te gaan staan.

Online aanbod

tranen en vulkanen online masterclass

3+

2+

3+

Online masterclass

Tranen & Vulkanen

€25 incl. btw

Over grote emoties bij kleine kinderen
Kleine kinderen hebben vaak grote emoties: ze barsten in tranen uit, ontploffen als een overactieve vulkaan of worden overspoeld door angst voor iets wat wij banaal vinden. Hoe kan je hier dan best op reageren?

Meteen beschikbaar na aankoop

laat je broer gerust online masterclass

2+

Online masterclass

Laat je broer gerust!

€25 incl. btw

Do’s en dont’s bij ruzie en ambras
Opgroeien is grenzen opzoeken en conflicten horen erbij. Kinderen leren echter niet van straffen en waarschijnlijk ook niet van belonen.
Maar hoe grijp je dan in?

Meteen beschikbaar na aankoop

Klaar Hammenecker Webinarbundel Tranen & vulkanen + terug vriend? + kleuterkuren

3+

2+

3+

Online cursus

Ge moet niet bang zijn

vanaf €149 incl. btw

In deze online cursus kom je niet alleen alles te weten over angsten, je ontdekt ook hoe je ze kan herkennen.

Je leert hoe jij je kind kan bijstaan en ondersteunen zodat die stap voor stap deze angsten durft overwinnen.

Meteen beschikbaar na aankoop

Klaar Hammenecker groeipakket

2+

Online cursus

Groei-pakket

€99 incl. btw

Deze online cursus geeft verdieping bij de 5 opvoedingsbasics. Niet vanuit een volwassen visie op ouderschap, maar vanuit de ontwikkeling van je kind, en wat die nodig heeft om te kunnen opgroeien tot de beste versie van zichzelf.

Meteen beschikbaar na aankoop

Lezingen & Webinars

26/09

Zelfvertrouwen

Huis van het Kind - Puurs

03/10

Wat elk kind nodig heeft

Huis van het Kind - Dilbeek

21/10

Wat elk kind nodig heeft

Gemeente Mortsel

Wat anderen zeggen

Boeken

Deze boeken kan je rechtstreeks bij me bestellen. Wil je een gesigneerd exemplaar?
Laat me dan weten voor wie tijdens het bestellen!

Wat elk kind nodig heeft

Wat elk kind nodig heeft

€21,99

Lio is bang in het donker

Lio is bang in het donker

€6,99

Klaar Hammenecker - Lio

Lio

Samen met Laura Thaens schreef ik de Lio-reeks.
Met de thema’s boos worden, afscheid nemen, bedplassen en angst voor het donker, sluiten we zeer dicht aan bij wat onze allerkleinsten vaak overspoelt.

Hoe vertel je je kleuter dat iedereen weleens boos wordt, kleine kindjes én grote mensen? Of dat bang zijn voor het donker, niet zo erg is als het voelt en dat er kleine trucjes zijn die helpen? En hoe leer je hen rouwen en afscheid nemen?

Hoe je dat aanpakt is voor elke kleuter anders.
De Lio-boekjes laten maatwerk toe. Van Lio’s gender en gewoontes tot jullie eigen waarden en rituelen: je voegt de details die belangrijk zijn voor je gezin gewoon zelf toe.

Achteraan elk boekje vind je tips en inzichten die je helpen om daarmee aan de slag te gaan.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang een flinke dosis opvoedinspiratie.

Klaar Hammenecker - Kleuters & Peuters

Hey, ik ben Klaar

Als ik mijn eigen ouders mag geloven, ben ik altijd een ‘moedertje’ geweest.

Ik kon amper lopen of ik zeulde al met een pop rond. Als ik een cadeau mocht kiezen, stond er sowieso een nieuw poppemieke op mijn wensenlijstje. Ik had er ontelbaar veel, in alle maten en soorten. En natuurlijk verzamelde ik ook alle mogelijke accessoires: poppenwagens, buggy’s, luiers, kleertjes, een badje… Een beetje gegeneerd moet ik bekennen dat ik zelfs op mijn twaalfde nog truitjes en broekjes breide voor mijn speelgoedkindjes.

Nood aan een op een begeleiding?

Hebben jullie al heel wat uitgeprobeerd maar zonder veel effect? Maak je je grote zorgen of zie je dat jouw peuter of kleuter echt lijdt en ben je daarom op zoek naar intensievere hulpverlening? Is dit (online) aanbod toch niet helemaal wat je zoekt?
Dan hebben jullie misschien wel nood aan een één-op-één begeleiding in mijn praktijk. Meld je aan op de wachtlijst.