Klaar voor begeleiding

Misschien heb je tussen al deze opvoedinspiratie niet gevonden wat je zocht, merk je dat je kind of tiener lijdt en ben je zelf even helemaal kwijt hoe je nu kan helpen en ondersteunen, dan hebben jullie misschien wel nood aan persoonlijke begeleiding of therapie.

Ik vertrek van een sterk geloof in de (zelf)redzaamheid van kinderen, jongeren en hun context. Ik ga ervan uit dat kinderen, jongeren én volwassenen in staat zijn hun problemen aan te pakken. Ik wil graag samen uitzoeken wat nodig is opdat ze in hun kracht kunnen gaan staan en hoe jij daarin als ouder afgestemd kan opvoeden, verbinden en loslaten.
Klaar Hammenecker Begeleiding

Herken je dit?

Je kind heeft het moeilijk met zichzelf. De emoties gieren door dat lichaampje en die gedachten lijken overuren te maken.

Misschien is die angstig en onzeker en gaat die in een boog rond sommige (nieuwe) situaties. Vervelend, zeker als anderen moeiteloos diezelfde opdracht aangaan.

Of is die eerder boos en ontvlambaar en komen jullie keer op keer in discussies of conflict? Stom, zeker wanneer iedereen zich onbegrepen voelt en/of achteraf de knop zou willen terugdraaien.

Of je kind gedraagt zich anders en jij voelt: die ligt in de knoop. 

Of je kind kreeg een diagnose en nu ben je op zoek naar een geschikte therapeut.

Meestal lukt het om op eigen kracht en met de steun van de omgeving, een moeilijke periode door te komen. Maar in sommige gevallen kan een traject bij een professionele zorgverlener aangewezen zijn om verder te kunnen, om weer kracht te vinden. In therapie verwerf je inzichten en ontwikkel je vaardigheden. Deze helpen zowel je kind als jullie gezin om terug in je kracht te gaan staan, waardoor jullie weer sterker en meer met mekaar verbonden kunnen zijn.

Hoe gaan we te werk?

  • Zet je op de wachtlijst via het online formulier. Schets al even kort de situatie zodat ik kan inschatten of ik je verder kan helpen.
  • Na ontvangst van de aanmelding, ontvang je van mij een mail met een schatting van de wachttijd en enkele belangrijke afspraken
  • Zodra de wachttijd beëindigd is, plannen we een intake. Hierop zijn zowel het kind als de ouders aanwezig.
  • Elke nieuwe begeleiding start tijdens de schooluren op dinsdag of woensdag. Zodra er plaats is, kan er doorgeschoven worden naar een moment buiten de schooluren.
  • In dit kennismakingsgesprek beluisteren we ieders verhaal en brengen we samen jullie zorg- en hulpvragen in kaart. We bepalen gezamenlijk de verdere aanpak, waarna de eigenlijke therapie kan starten.
  • Bij mij betekent therapie actief aan de slag gaan: via verschillende (creatieve) methoden zoeken we beeld en taal voor wat moeilijk loopt.
  • Kinderen, hun gezin, eventueel school én therapeut zijn gelijkwaardige partners in een therapeutisch proces dat gericht is op empowerment en autonomie

Voor wie is deze begeleiding?

Je kan bij mij terecht voor therapie bij

Begeleiding Klaar Hammenecker

Socio-emotionele en gedragsproblemen

angsten, verdriet, boosheid, problemen met vriendjes, verdriet na verlies, …

Begeleiding Klaar Hammenecker

Ontwikkelings- en opvoedingsproblemen

slapen, eten, zindelijkheid, automatiseren van dagelijkse routine, …

Begeleiding Klaar Hammenecker

Gediagnosticeerde problemen

autisme, hoogbegaafdheid, adhd, ..

Klaar Hammenecker - Begeleiding

Hey, ik ben Klaar

Geloof me. Het komt goed!

Na al die jaren en het mogen begeleiden van honderden kinderen en hun gezinnen durf ik dit met zekerheid zeggen. Ik weet wat ze nodig hebben en samen zullen we zoeken op welke manier we hen het ook kunnen geven en leren.

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat de begeleiding in de praktijk door?
Elke nieuwe begeleiding start tijdens de schooluren op dinsdag of woensdag. Zodra er plaats is, kan er doorgeschoven worden naar een moment buiten de schooluren. De praktijk is open op dnsdag van 8.30 tot 22u, op woensdag van 8.30u tot 19u en op zaterdag van 8.30u tot 13u
Waar gaat de begeleiding door?
Het adres van de praktijk is Larendries 35 te 2890 Puurs – St-Amands
Wie moet er allemaal meekomen?

Het intakegesprek gaat door met ouders en kind. Daar bekijken we samen hoe de begeleiding zal verlopen en wie er op de volgende afspraken aanwezig zal zijn

Zullen er bepaalde onderzoeken uitgevoerd worden (bv. begaafdheidsonderzoek,...)?

Dit is een praktijk voor psychotherapie waar geen diagnostisch onderzoek gebeurt. Ik probeer wel via therapeutische en andere technieken zicht te krijgen op de belevingswereld van je kind. Indien ik denk dat diagnostisch onderzoek aangewezen is, zal ik verwijzen naar een gespecialiseerde setting of collega.

Hoe lang zal ik ongeveer op deze wachtlijst staan?
De wachttijd hangt af van verschillende factoren zoals de duur van de huidige begeleidingen of het wegvallen van aanmeldingen op de wachtlijst. Reken op een gemiddelde wachttijd tussen de vier en zes maanden.
Wat is de volgende stap nadat ik mij op de wachtlijst zet?
Na je aanmelding, ontvang je van mij een mail met meer info. Indien je dan beslist tot de wachtlijst, geef je dit aan en noteer ik de naam van je kind. Ik zal je dan vragen om op een bepaald moment terug contact op te nemen waarop we dan een intake inplannen.

Liever meteen aan de slag?
Bekijk het online aanbod

Hier vind je mijn steeds groeiende aanbod van webinars en online cursussen
rond het opvoeden van kleuters, schoolkinderen, en tieners.