Klaar voor ouders van tieners

Tieners helpen opgroeien is geen walk in the park. Er is hun struggle met identiteit, erbij horen, en vooral die razende hormonen. Wil je weten hoe ze denken en voelen, waarom hun gedrag jou zo triggert en jullie band onder druk komt te staan?

Klaar Hammenecker voor tieners

Typisch tieners

Tieners staan voor een belangrijke ontwikkelingstaak: hun identiteit stevig uitbouwen zodat ze in de volgende fase bewuste levenskeuzes kunnen maken.

Ze proberen grip te krijgen op zichzelf en op de wereld. Door volop te experimenteren, ontdekken ze wat ze belangrijk vinden, komen ze erachter wat ze nodig hebben en wie ze willen zijn.

Van tieners verwachten we vaak dat ze ‘hun verstand’ gebruiken en zich stilaan ‘wat volwassener’ gaan gedragen. Maar hun brein is nog volop in ontwikkeling. Daardoor gedragen ze zich vaak nog impulsief, ze denken nog niet altijd rustig na voor ze een standpunt innemen of een beslissing nemen. Het innemen van een positie, het kiezen van wie ze willen zijn, gebeurt dan ook vaak op een heel zwart-witte manier. Onzekerheid en strijd zijn hierbij heel normaal.

Neem je tiener serieus. Luister geïnteresseerd en spreek je (voor)oordelen niet uit. Let it go. Geef tieners verantwoordelijkheid, alleen zo kunnen ze verantwoord gedrag ontwikkelen. Verantwoordelijkheid geven is niet hetzelfde als hen hun zin laten doen. Sterker nog: tieners hebben structuur en duidelijkheid nodig. Zo creëer je een voorspelbare omgeving, een kader waarbinnen ze vlot en veilig kunnen experimenteren.

Online aanbod

Klaar voor tieners

10+

Online cursus voor ouders

Klaar voor je tiener

€299 incl. btw

Tieners opvoeden? Dat is geen walk in the park, niet voor jou als ouder maar ook zeker niet voor hen. In deze cursus ontdek je alles wat jij moet begrijpen en doen om je tiener te helpen opgroeien.

Meteen beschikbaar na aankoop

Klaar Hammenecker Geen goesting

Online masterclass

3+

10+

Geen goesting

€25 incl. btw

Een tiener die zijn motivatie voor school kwijt is, dat kan voor ouders een ware uitputtingsslag zijn. Want hoe vind je een manier om terug goesting te geven zonder te pushen of over te nemen?

Meteen beschikbaar na aankoop

Lezingen & Webinars

23/09

Laat maar

Gemeente Overijse

14/10

Laat maar

Huis van het Kind - Herk-de-Stad

17/10

Laat maar

De Rank - Beveren

Wat anderen zeggen

Boeken

Deze boeken kan je rechtstreeks bij me bestellen. Wil je een gesigneerd exemplaar?
Laat me dan weten voor wie tijdens het bestellen!

Wat elk kind nodig heeft

Wat elk kind nodig heeft

€21,99

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor mijn Tienerpost. Je ontvangt dan specifieke info rond het begrijpen en opvoeden van tieners.

Klaar Hammenecker

Hey, ik ben Klaar

Ik ben een echte positivo.

Ik heb een eindeloos geloof en vertrouwen in de kracht van kinderen en jongeren. Elke storm gaat terug liggen en elke dag, elk uur is een nieuwe kans. Die drive straal ik uit en geef ik met veel liefde door aan wie mijn pad kruist.

Nood 1-op-1 begeleiding?

Hebben jullie al heel wat uitgeprobeerd maar zonder veel effect? Maak je je grote zorgen of zie je dat je tiener echt lijdt en ben je daarom op zoek naar intensievere hulpverlening? Is dit (online) aanbod toch niet helemaal wat je zoekt?
Dan hebben jullie misschien wel nood aan een één-op-één begeleiding in mijn praktijk. Meld je aan op de wachtlijst.